Mulac.be
Image default
Auto

Waar moet ik rekening mee houden als ik wil leasen?

VW Transporter leasen bij bus leasen 

Wil je als kleine of grote onderneming een auto leasen? Dan zijn er tal van bedrijven waar je een contract kunt aansluiten. Dit contract is meestal een aantal jaar geldig, waarbij een termijn van maximaal vijf jaar geldt. Na die tijd kun je zelf bepalen of je een nieuw contact wilt aansluiten voor een nieuwe auto. Dat is namelijk een van de grootste voordelen van auto leasen: om de zoveel jaar staat er een gloednieuwe auto op je oprit. Maar natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in autoleaseland. Een overzicht.

Let op de bijtelling

Waarschijnlijk heb je ooit al gehoord over de bijtelling. Dit is het percentage dat je moet betalen als je je leaseauto ook wilt gebruiken buiten de werkuren. Dit is ten eerste iets wat je enkel kunt doen als je werkgever er ook mee akkoord gaat. Bespreek dit dus altijd eerst met jouw werkgever. Indien het mag, dan dien je rekening te houden met de bijtelling als je een leaseauto gaat kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een Dacia Dokker lease? Dan zal de bijtelling aanzienlijk hoger liggen dan bij een elektrische auto.

Wat als ik zzp ben?

Ben je ingeschreven in de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel? Dan kun je opteren voor zakelijk leasen zzp. Eigenlijk volg je dan dezelfde regels als een werkgever en werknemer. Je kunt er dus ook voor kiezen om je auto buiten de werkuren te gebruiken. Ook hier geldt dan wel de bijtelling weer. Je kunt ook je auto die je al had gebruiken, maar het is aangeraden om voor jezelf te berekenen wat voor jou het voordeligst is. Als je bijvoorbeeld niet vaak de weg op moet, heeft het weinig zin om een leasecontract af te sluiten.

https://www.busleasen.com/