Mulac.be
Image default
Auto

Veilig je auto verkopen. Loop geen risico!

Velen van ons hebben wel eens een auto verkocht. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Het onderhandelen over de prijs is natuurlijk al een hele klus, maar je moet er ook voor zorgen dat alles zorgvuldig gebeurt. Om zeker te zijn dat je een eerlijke prijs krijgt, moet je verstand hebben van zaken en zo min mogelijk risico lopen. De tips in dit artikel kunnen je op weg helpen, mits je deze zorgvuldig volgt. Veilig je auto verkopen is van groot belang, loop geen enkel risico!

 

✅Eerlijke koper

In de eerste plaats wil je weten met wie je te maken hebt. Probeer daarom altijd de identiteit van een potentiële koper te achterhalen. Dit hoeft natuurlijk niet op het moment dat hij of zij even komt kijken, maar bij serieuze interesse kun je iets verder doorvragen. Waarom heeft de koper interesse in specifiek deze auto, wat is hij of zij bereid om te betalen? Door deze vragen te stellen, kom je te weten of de koper daadwerkelijk interesse heeft, of gewoon probeert een lage prijs te krijgen. Wil je veilig je auto verkopen, verifieer dan dus altijd of je met een eerlijke koper te maken hebt. Weet je het aan het eind van de dag nog niet helemaal zeker, dan kan het nooit kwaad om te vragen naar de benodigde papieren en de legitimatie.  

 

✅Ga mee op proefrit

De proefrit is voor veel autoverkopers een heikel punt. Aan de ene kant wil je een koper de mogelijkheid bieden om de auto te proberen, maar je hebt nooit zekerheid in de afloop. Daarom is het altijd verstandig om mee te gaan op proefrit, zeker als je de auto wilt verkopen aan een consument. Zorg er ook voor dat je de route kent die je aflegt en altijd een telefoon op zak hebt. Vraag ook een vriend of familielid mee om de zaak in de gaten te houden. Wanneer de koper echt interesse heeft, is dit vaak geen enkel probleem. Het gaat dan puur om het testen van de auto, vaak is het dan zelfs prettig om een ervaringsdeskundige aan boord te hebben!  Als je zeker wilt weten dat je de auto aan het eind van de dag terugziet, is het dus zaak dat je meegaat tijdens die proefrit.

 

✅Auto veilen, altijd zekerheid!

Wil je veilig je auto verkopen en geen risico lopen? Dan kun je er ook voor kiezen om je auto te veilen op een veilingssite. Kijk bijvoorbeeld eens op als www.besteautobod.be. Op deze site kun je een auto snel en veilig aanbieden. Je vult de gegevens in en de auto wordt geveild. Je kunt er vervolgens voor kiezen om dit bod te accepteren, of om dat niet te doen. Je houdt dus zelf de controle en weet altijd zeker dat alles veilig gebeurt. Er zijn tal van veilingssites die op soortgelijke wijze opereren. Vraag gerust naar hun werkwijze voor je een auto aanbiedt voor de veiling. Zij kunnen je precies uitleggen hoe ze te werk gaan.