Mulac.be
Image default
Gezondheid

Wanneer ben je dronken en hoe kun je dit proces versnellen?

De meeste zullen het in hun leven al wel eens meegemaakt hebben: een kater na een avondje uit en te veel gedronken hebben. Echter zijn er natuurlijk uitzonderingen die dit misschien nog nooit hebben meegemaakt en die zich misschien wel een aantal dingen afvragen zoals hoe voelt dit juist , wat is een kater of hoe lang blijft alcohol in je lichaam?

 

Te veel alcohol tot je nemen

Een kater hebben wil simpelweg zeggen dat je lichaam de gevolgen draagt van teveel alcohol te drinken. Alcohol is namelijk nefast voor je lichaam en als je hierin overdrijft ondervind je daar lichamelijke gevolgen van. Om dit te vermijden kan je dus best niet te veel drinken. Maar hoe weet je nu wanneer je dronken bent? Dit is uiteraard voor iedere persoon anders. De ene kan al wat meer alcohol verdragen dan de andere. Als je dronken bent, zal je dit echt wel gaan werken. Dit kan gepaard gaan met: niet meer recht kunnen lopen, je heel los gaan gedragen, bepaalde dingen niet meer herinneren en je misschien zelfs al niet echt goed meer voelen. Op dat moment is het tijd om stop te zeggen.

 

De gevolgen van alcohol

Als je niet op tijd stop hebt kunnen zeggen en echt wel te veel op hebt, zit je de volgende dag opgescheept met een kater. Maar wat is een kater en wat voel je dan? Een kater hebben is voor de ene al erger dan de andere. De belangrijkste symptomen van een kater zijn toch wel: hoofdpijn hebben, misselijk zijn, lusteloos en moe zijn en overgeven. Als je het niet gewoon bent om te drinken, zal je toch wel even zweten om dit door te komen. De grootste tip is dus, niet te veel drinken zodat je niet dronken wordt.

 

Premulon

Hoe lang blijft alcohol in je lichaam vragen we ons allemaal af als je in de zetel ligt af te zien. Dit is handig om te weten, ook als je gaat drinken en je weet dat je echter na je avondje uit nog zou moeten rijden. Onze lever breekt de alcohol af in ons lichaam. Meestal duurt dit 1,5 uur om 1 glas alcohol af te breken. Je lever breekt ongeveer 7 gram alcohol per uur af. Reken dus maar uit hoelang je nodig hebt als je 10 glazen op hebt. Als je dus echt te diep in het glas hebt gekeken heb je dus heel wat uurtjes nodig om er weer bovenop te komen. Gelukkig kan het ook sneller met Premulon. Dit is een anti katerpil waar de stof Asparagine in zit. Deze zorgt er voor dat alcohol sneller afgebroken wordt in het lichaam en je dus sneller van je kater verlost bent.