Mulac.be
Image default
Auto's en Motoren

Uw auto verkopen? Dit zijn de mogelijkheden!

Er zijn veel manieren waarop u een auto kunt verkopen. Iedereen doet het anders, en de manier waarop u het doet hangt af van uw omstandigheden. Als u bijvoorbeeld om de een of andere reden geen haast heeft om uw auto te verkopen, kunt u deze beter particulier verkopen. Mocht dat om wat voor reden dan ook geen optie zijn, dan zijn er altijd nog de showrooms of veilingen als optie

Verkoop aan particulieren

Een auto verkopen aan het grote publiek of met andere woorden, op de gewone manier is een van de gemakkelijkste manieren. U plaatst er een aanbieding voor online en laat mensen het zien voordat ze het kopen als ze het leuk genoeg vinden. Een duidelijk nadeel hiervan is dat u geen zekerheid heeft over comfort van het verkoopproces. U dient zelf alle stappen van het verkoopproces te verzorgen.

Wanneer u de auto particulier wilt gaan verkopen dan dient u een advertentie te maken. Het maken van een advertentie kan veel tijd kosten, het kan moeilijk zijn en uiteindelijk zelfs wat frustratie opwekken. Wees niet getreurd want er is een makkelijke oplossing! Adverteer de auto via een autoverkoop bedrijf, zij nemen al het werk voor u uit handen! Zo verkoopt u de auto zonder ooit de deur uit te hoeven of naar een dealer te gaan! Het grote voordeel van particulier verkopen, en tevens de reden waarom het zo populair is, is het feit dat particuliere verkoop financieel het meest loont. Anders gezegd vangt u door particulier te verkopen het meeste geld voor uw auto.

Inruilen voor een nieuwe

U kunt uw oude auto ook inruilen voor een nieuwe bij dezelfde dealer. Financieel gezien krijg je hier niet evenveel voor als de verkoop via een particuliere weg, maar het scheelt wel heel veel tijd en moeite. Een dealer heeft namelijk ook kosten voor de auto en wil de auto vroeg of laat toch met winst verkopen. Het inruilen van een auto als verkoper geeft comfort en zekerheid, maar u krijgt er wel minder voor betaald. Ook een belangrijk voordeel voor het inruilen bij een dealer; u zit geen dag zonder auto omdat u naadloos overstapt naar uw volgende auto.

Uw auto verkopen aan een bedrijf

Mocht het verkopen van uw auto aan particulieren of het inruilen van uw auto aan een dealer nou niks zijn dat is er altijd nog de verkoop aan een verkoopservice. Het verkopen van uw auto aan een verkoopservice is als het ware de verkoop aan een handelaar, u hoeft hierbij alleen geen nieuwe auto te kopen. Dit is het verschil met inruilen, waarbij u wel een nieuwe auto neemt. Het enige nadeel van verkoop aan een verkoopservice is het feit dat u niet veel geld zult ontvangen voor de auto. De handelaar moet immers ook winst maken en hij zal waarschijnlijk nog wat kwijt zijn aan wat onderhoudswerkzaamheden. Over de prijs valt meestal niet te onderhandelen. Bij een inruil of bij particuliere verkoop is daarentegen vaak wel ruimte voor onderhandelingen. Het voordeel is puur het gemak. Meestal wordt alles binnen één dag geregeld en heeft u betrekkelijk snel het geldt op uw rekening. Een van de grootste bedrijven in deze branche is Ikwilvanmijnautoaf.be.