Mulac.be
Image default
Auto

Tips voor auto leasen zzp

Ben je zzp’er en wil je een auto leasen zzp? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten, zodat je er straks niet duurder uitkomt. Maak een lijst met wat je zoekt in een auto. Wat ga je met de auto doen? Moet het spullen vervoeren? Of je alleen van punt A naar punt B brengen? Is punt B helemaal aan de andere kant van het land of de volgende plaats? Bekijk verschillende automerken en modellen en bepaal welk soort auto het best bij je bedrijf past.

Neem niet teveel hooi op je vork

Loop ook niet meteen te hard van stapel bij het kiezen van een auto. Zeker als je net begint. Dus koop geen auto “op de groei” en waarvan je denkt dat je alle ruimte later wel zal opvullen met materialen en andere benodigdheden voor je bedrijf. Je weet niet wat de toekomst zal brengen. Meevallers of tegenslagen. Een grote auto kan te duur uitpakken voor een startende zzp’er. Begin met een redelijke grootte. Heb je later een grotere auto nodig, dan kun je je eerste auto inleveren. Houd je wel op de hoogte hoe de leasemaatschappij hierover gaat. Neem ook niet gelijk het laatste model auto van een duur merk als je een goede indruk wilt maken op je klanten. Dat kan ook te duur uitpakken. Een tweedehands auto is vaak net zo goed, zoals een Mercedes Vito lease.

Denk praktisch en duur

Wanneer heb je de auto nodig? Sommige leasemaatschappijen kunnen in een paar dagen je gewenste auto voor je klaar hebben. Maar heb je een bepaald model nodig en die is niet op voorraad? Dan kan het een paar maanden duren voor je hem voor de deur hebt staan. Vergelijk verschillende leasemaatschappijen door offertes aan te vragen. Let je niet verleiden door mooie praatjes als lage rentes. Denk praktisch, logisch en denk duur. Houd rekening met mogelijke extra kosten die gevraagd kunnen worden. Zo weet je meteen waar je aan begint.

https://www.autoleasenzzp.nl