Mulac.be
Image default
Woningen

Stap voor stap om een ​​hypotheek af te sluiten

Heeft u uw droomhuis of bouwgrond gevonden, maar kent u de hypotheek nog niet? In dit artikel leer je geleidelijk aan hoe je dit het beste kunt doen …

Bespreek uw project met de bank

Hypotheekadvies is altijd persoonlijk. Afhankelijk van uw situatie, wensen en voorkeuren zijn er verschillende mogelijkheden. Dating met de bank, inclusief het verstrekken van de nodige verzekering.

Tip: Neem alle nuttige documenten mee, evenals eventuele eigendomsfoto’s. Op deze manier kunt u uw kredietopties sneller en nauwkeuriger begrijpen.

Dien een hypotheekaanvraag in

Heeft u met de verkoper een akkoord bereikt over de koopprijs? Heeft u een compromis ondertekend? Bent u tevreden over het kredietvoorstel? Dien dan binnen vier weken uw woonkredietaanvraag in. De bank zal u om een ​​garantie vragen en uw documenten controleren. Is uw aanvraag goedgekeurd? U ontvangt dan een acceptatiebrief, aflossingsplan en conceptcontract. Daarna heb je nog een maand om de acceptatiebrief te ondertekenen.

Onderteken een notarieel certificaat

Uw bank stuurt alle benodigde informatie over de hypotheek naar uw notaris. Vervolgens stelde hij het notarieel attest op. Zoals vermeld in de kredietlimiet, heb je drie maanden om je aan te melden. De notaris zal u ontmoeten met het uit te voeren contract en de bank op de hoogte stellen van de datum.

Tip: zorg ervoor dat notariskosten in het budget worden opgenomen.

Bedrag ontvangen

Nadat het contract is uitgevoerd, ontvang je het volledige bedrag van de bank. Wilt u bouwen of verbouwen? Vervolgens wordt het geld meestal op de schijf gestort. Leer hoe en wanneer u het juiste leningbedrag kunt krijgen.

Beheer uw tegoed online

Wilt u de informatie in het contract wijzigen, een certificaat aanvragen of een factuur sturen? U kunt alle bewerkingen online voltooien. Voor meer informatie over renteveranderingen, leningen aangepast aan uw nieuwe burgerlijke staat, administratieve documenten … maakt u gewoon een afspraak met uw bankcontact.

Ik wens je een succesvol woonproject!

https://be.propenda.com/keyword/slaapkamer-modern.html