Mulac.be
Image default
Kinderen

Maak je eigen opbergmand

Is speelgoed opruimen ook niet jouw favoriete bezigheid?
Zorg dan dat je overal opbergmanden hebt staan waar je je speelgoed in kunt gooien zodra je klaar bent met spelen.
Veel kinderen hebben een gruwelijke hekel aan opruimen.
Ze stellen het daarom ook vaak uit. Mama, mag het straks? Het komt nu even niet uit!
Als je nou zorgt dat je kind zijn of haar eigen opbergmanden maakt, wordt het opruimen misschien een klein beetje leuker!

 

Hoe gaan we te werk?

Om een opbergmand te maken heb je natuurlijk materiaal nodig. Het is belangrijk om te weten wat voor soort opbergdoos je gaat maken. Van belang hierbij is natuurlijk ook het feit welke materialen je tot je beschikking hebt. Kijk, heb je een naaimachine bij de hand, dan is het misschien leuk om speelgoedmanden van stof te maken. Zonder naaimachine kun je de afdeling stof wel vergeten. Maar niet getreurd, ook van karton kun je leuke opbergdozen maken. Zorg dat je een mooi formaat doos hebt. Niet zo’n kleine schoenendoos, maar een maatje groter. Zorg dat de bodem goed dichtgeplakt is met plakband en zorg ook voor een stevige opbergdoos. Deze opbergmand moet natuurlijk verfraaid worden. Dat verfraaien kan op verschillende manieren:

– Je maakt er tekeningen op met stiften
– Je decoreert de opergmand met plakfolie
– Je gaat de doos verven.

 

Met plakfolie aan de slag

Met plakfolie kun je hele leuke decoraties creëeren. Zo ook voor een eigengemaakte mand. De randen van de doos kun je met een mooi folie beplakken. Er zijn verschillende sites die plakfolie verkopen. Vaak kun je kiezen uit effen kleuren, iets met hout en natuurlijk, met ruitjes of stippen. Omdat het hier om een opbergmand voor de kinderkamer gaat, is het misschien leuk om met frisse kleuren aan de slag te gaan en de zijkanten van de doos beplakken met gekleurde soorten plakfolie. Dit is ook een karweitje dat kinderen vaak zelf kunnen. Tot slot is het misschien handig om op een papiertje te schrijven wat je in deze opbergmand stopt. Dat papiertje plak je vervolgens weer aan een zijkant van je diy speelgoedmand. Leuk idee? Kijk dan eens bij Presentsathome voor hip en leuk plakfolie!