Mulac.be
Image default
Vakantie

Bezoek het eiland Menorca in een huurauto

Menorca, ook bekend als Minorca, is een van de prachtige eilanden van de Balearen, gelegen in de majestueuze Middellandse Zee. Het eiland maakt deel uit van Spanje en de naam betekent ‘kleiner eiland’, wat verband houdt met zijn grootte, vooral in contrast met het nabijgelegen eiland Mallorca dat zijn veel grotere broer is.

De Balearen zijn één van de mooiste plekken om te bezoeken in de Middellandse Zee. Hoewel Menorca vaak over het hoofd wordt gezien in vergelijking met het grotere en blitse Mallorca en Ibiza, is Menorca eigenlijk voor iedereen een perfecte bestemming om te bezoeken in de Middellandse Zee.

Menorca is een relatief klein eiland maar toch te groot om te voet te verkennen, dus de beste manier om er alles te ontdekken is door een auto te huren. Er zijn vele goedkope autoverhuurbedrijven beschikbaar in Menorca. Door de verschillende autoverhuurdiensten vooraf te vergelijken, zal je makkelijk een huurauto vinden voor je budget. Door het vergelijken van de autoverhuurbedrijven, zal je ook een beter beeld hebben op het aanbod van huurauto’s en de beste acties van de autoverhuurdiensten.

Als je eenmaal een auto hebt gehuurd, kan je deze dingen gaan ontdekken in Menorca.

1. Geniet van de prachtige gouden stranden van Menorca

Menorca telt maar liefst 99 stranden. Dit maakt het een van de beste bestemmingen om te genieten van een perfecte strandvakantie. Parkeer je huurauto langs de kust en bezoek de vele beroemde stranden van Menorca. Breng zeker een bezoek aan Cala Pregonda, Cala Macarelleta, en Cala Galdana. Met het turquoise water dat zich aan elke kant kilometers uitstrekt, het helderwitte zand en de hoge dennenbomen zal je ogen te kort komen en nog lang terugdenken aan je vakantie op Menorca.

2. Maak een zeiltocht op het rustige water

Eén van de beste manieren om Menorca’s verborgen baaien en prachtige stranden te ontdekken, is door een zeiltocht van een hele dag te boeken. Zet de huurauto op de parkeerplaats bij de haven en boek de zeiltocht Coves and Beaches. Je zal de stranden van Macarella en Macarelleta ontdekken en vele afgelegen baaien waar mensen maar zelden komen. Een zeiltocht is ook een geweldige manier om Menorca’s witte kliffen en het heldere blauwe water van Menorca’s prachtige kustlijn te verkennen.

3. Snorkelen op een zeescooter

Een dag snorkelen op een zeescooter is één van de unieke dingen om te doen in Menorca. De meeste mensen hebben geen idee wat een zeescooter is totdat ze in Menorca aankomen. Het is een gemotoriseerde onderwater propeller die je vasthoudt, wat van snorkelen een makkelijke ervaring maakt omdat je geen benenwerk hoeft te doen. Je kan genieten van de ongerepte wateren van Menorca zonder dat je uitgeput raakt.

Als je eenmaal genoeg hebt van de wateractiviteiten, zijn er nog veel meer dingen te doen in Menorca. Zo kan je de oude stad Ciutadella gaan verkennen. Laat je huurauto achter op een parking in Ciutadella en verken de prachtige kalkstenen architectuur, de paleizen, bogen, kerken en de mooie pleintjes van de oude stad. Slenter de hele dag door de kleurrijke steegjes rond de Placa la Catedral en Placa Nova, een schilderachtig pleintje in de stad.

https://www.autospanje.nl/