Mulac.be
Image default
Vakantie

Korte stedentrip? Deze steden zijn leuk om heen te gaan

Vind je het heerlijk om nieuwe steden te ontdekken? Dan weet je ongetwijfeld al dat citytrips boeken niet al te makkelijk is. Je kunt namelijk uit dusdanig veel steden kiezen dat je echt een goede vergelijking zou moeten maken. Gelukkig kun je dit ook makkelijk(er) voor je te maken; bekijk bijvoorbeeld eens onderstaande steden. Deze steden zijn allemaal super leuk voor een heerlijke citytrip.

Praag

Eén van de mooiste steden van Oost-Europa is zonder twijfel Praag. De stad is niet overdreven groot, maar heeft wel een gezellig oud centrum en meerdere bezienswaardigheden. Wat bij deze stad ook zo fraai, is de Karelsbrug. Als je deze brug oversteekt, kun je een soort van heuvel beklimmen. Absoluut een aanrader, aangezien je vanaf deze heuvel van een prachtig uitzicht geniet.

Barcelona

Ga je het liefste naar een zonnige stad toe? Dan kun je niet om Barcelona heen. Deze stad is gezellig, is prachtig en heeft veel te bieden. Zo kun je urenlang slenteren door de stad, de vele bezienswaardigheden bezoeken en heerlijk op het strand liggen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Barcelona is in ieder geval voor jong en oud leuk. Zéker in de warmere maanden als het zonnetje heerlijk schijnt.

Budapest

De Hongaarse hoofdstad Budapest is een lust voor het oog. Dit geldt voor het gedeelte Buda en voor het gedeelte Pest. Tussen deze twee delen van de stad in stroomt een fraaie rivier; aan beide kanten van de rivier heb je het idee dat je in een nét iets andere stad bent. Ten opzichte van veel andere steden is Budapest ook nog enigszins betaalbaar. Maar, spijtig genoeg begint het leven in deze stad ook steeds duurder te worden.

Sevilla

Eerder in dit artikel noemden we al Barcelona, maar ook Sevilla is een ware aanrader. Deze stad is gelegen in de regio Andalusië, is prachtig, is niet overdreven groot en is typerend voor het Spaanse leven. Zo geniet je in deze stad van heerlijk weer, van lekker eten en van relatieve rust. Als alle inwoners van Sevilla hun siësta doen, is het in sommige delen van de stad relatief rustig. Heerlijk.