Mulac.be
Image default
Beauty en verzorging

De beste pigmentvlekkencreme van 2019 | SkinLight

Pigmentvlekkencreme

Pigmentvlekken, de ene is er al meer gekend mee dan de andere. Als we s’ morgens in de spiegel kijken en zien dat we weer een paar van die vervelende bruine plekjes hebben bij gekregen, dan kan dit tot frustraties leiden. Zeker bij het ouder worden kunnen pigmentvlekken vaker en vaker optreden. Maar dit hoeft geen blijvende bron van frustratie te zijn want er zijn echt wel middelen die je kan gebruiken om pigmentvlekken voorgoed vaarwel te zeggen.

 

Wat zijn pigmentvlekken?

Onze huid maakt pigment aan ter bescherming tegen de UV stralen van de zon. Als dit proces normaal verloopt dan krijg je een mooi bruin kleurtje dat iedereen in de zomer zo graag wil hebben. Maar soms kan het ook zijn dat dit proces verstoort geraakt en dat er een ophoping van pigment ontstaat, dit zijn dan de zogenaamde pigmentvlekken. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben zoals dus te vaak in de zon zitten en onbeschermd in de zon gaan. Maar evengoed kunnen pigmentvlekken ontstaan bij een zwangerschap of kunnen er pigmentvlekken ontstaan door de ouderdom.

 

Behandelingen tegen pigmentvlekken

Het is begrijpelijk dat je die vervelende bruin vlekjes beu wordt. Zoals hierboven vermeld zijn er genoeg middelen om hier vanaf te geraken. Deze middelen kunnen gaan van het verbergen van pigmentvlekken door make up aan te brengen. Evengoed kan de huid gebleekt worden door een laserbehandeling of kan je een chemische peeling ondergaan waarbij de bovenste huidlaag verwijderd wordt. Uiteraard zijn sommige behandelingen nogal drastisch en kan dit een grote stap zijn om te zetten. Gelukkig hoeft het niet zo ver te gaan want je kan ook een pigmentvlekken crème proberen.

 

Behandelen met een pigmentvlekkencreme

Bij het behandelen met een pigmentvlekken crème is het belangrijk om een crème te hebben waarin stoffen zitten zoals fruitzuren, vitamine C en betahydroxyzuren, deze zullen het meest effect hebben op de pigmentvlekken. Een olie van zonnebloemblaadjes valt ook perfect te proberen, dit om de huid te gaan kalmeren. Hoe kalmer je huid is, hoe minder pigmentvlekken er zullen ontstaan. Naast specifieke crèmes tegen pigmentvlekken kan je ook keukenmiddeltjes zoals citroen en karnemelk gebruiken. Deze bevatten heel veel zuren en zijn dus goed om het pigment los te weken. Een scrub met korrels zout en suiker is ook altijd het proberen waard. Zo zie je maar, geen reden om met pigmentvlekken te blijven rondlopen.