Mulac.be
Image default
Bedrijven

Centrifugaalwaterpomp – Leer een beetje over deze technologie

De centrifugaalpomp, ook bekend als de waterpomp regenwater, is een ideaal product voor het verpompen van schone vloeistoffen en vloeistoffen van verschillende types en wordt gebruikt voor het verpompen van drinkwatertanks naar industriële toepassingen met een hoog debiet.

 

De centrifugale waterpomp kan van het mono- of meertraps type zijn, geproduceerd in roestvrij staal, gietijzer, nodulair ijzer of brons, met de mogelijkheid tot koppeling aan elektromotoren van het standaardtype, krachtige motoren of explosiebestendig.

 

De werking van een centrifugale waterpomp gebeurt door middel van centrifugale energie die de apparatuur via waaiers aan de vloeistof overdraagt, waardoor een zuigkracht ontstaat die een hoge pompsnelheid produceert. Om de centrifugaalpomp te laten werken, moet de behuizing met vloeistof gevuld zijn en de rotor in de vloeistof ondergedompeld zijn. De toepassing ervan is geïndiceerd voor industrieën in de chemische, petrochemische, voedingsmiddelen-, textiel-, civiele bouw-, afvalwaterbehandelings-, machinebouw- en vele andere segmenten.

 

Een dompelpomp dab is ook geschikt voor tijdelijke installaties zoals afvoer van sloten, garages, kelders, zwembaden, reservoirs en tanks.

 

Dit zijn pompen die de vloeistof verplaatsen terwijl ze ondergedompeld zijn in de vloeistof in kwestie. Over het algemeen worden ze gebruikt op plaatsen met beperkte ruimte. Hun eenvoudige installatie en verwijdering maken dit type apparatuur zeer draagbaar, vaak gehuurd door bedrijven voor sporadische werkzaamheden zoals het afwateren van sloten, overstroming, riolering, enz.

 

In tegenstelling tot andere modellen worden de dompelpompen meestal vervaardigd met halfopen rotoren, die het mogelijk maken om water met vuil te pompen. Dit verschil is belangrijk omdat het over het algemeen niet mogelijk is om zeker te zijn van het materiaal dat zich naast de te verpompen plaats bevindt. De meest gebruikte zijn voor het verpompen van vuil water in de bouw, mijnbouw en andere sectoren en in de rioolwaterzuivering.

 

VOORDELEN VAN DE CENTRIFUGAALPOMP

De belangrijkste voordelen van de centrifugale waterpomp zijn:

 

– Het kan worden gebruikt in droge gebieden, wat de toegang en het onderhoud vergemakkelijkt;

– Hoog volume van wateroverdracht;

– Duurzaamheid en weerstand;

– Constante druk als er geen verandering in doorstroming is;

– Eenvoudige constructie en uitstekende prestaties, waardoor kostenreductie mogelijk is.

– Veel bedrijven die centrifugaalwaterpompen produceren, bieden de klant de mogelijkheid om motoren aan het product te koppelen, afhankelijk van de behoefte en de toepassing van de pomp. Er zijn verschillende modellen, en om na te gaan welke het meest geschikt is voor uw project of industrieel proces, is het belangrijk om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf.

https://www.waterpomp.be/