Mulac.be
Image default
Aanbiedingen

Waar moet ik op letten als ik een hondenshampoo koop?

Waar moet ik op letten als ik een hondenshampoo koop?

Hondenshampoos zijn niet hetzelfde. Sommige bevatten ingrediënten die de vacht en huid van uw hond kunnen irriteren. Daarom zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de beste hondenshampoo koopt voor de unieke huidbehoeften van uw hond.

Enkele van de belangrijkste dingen om te overwegen zijn:

  • Huidconditie: Het eerste waar u rekening mee moet houden is de huidconditie van uw hond. Als uw hond bijvoorbeeld een droge of jeukende huid heeft, raden wij aan een vochtinbrengende shampoo te kiezen zonder kunstmatige geurstoffen en chemicaliën die verdere huidirritatie kunnen veroorzaken. Overweeg ook shampoos met natuurlijke ingrediënten zoals havermout, vitaminen en honing die de jeukende huid kunnen helpen verlichten en de genezing bevorderen.
  • Vlooien en Teken: Als uw hond last heeft van teken en vlooien, kunt u een shampoo kiezen die deze parasieten bestrijdt en de huid en vacht van uw hond beschermt.
  • Leeftijd: het is belangrijk dat u bij het kiezen van een hondenshampoo rekening houdt met de leeftijd van uw hond. Bijvoorbeeld, voor een puppy, kies voor een shampoo die speciaal is samengesteld voor gebruik op hun tere huid. Een shampoo en conditioner voor puppy’s is speciaal ontworpen om zachter en traanvrij te zijn, zodat het de ogen van uw puppy niet irriteert tijdens het baden.
  • Geur: Als uw hond een sterke geur heeft, kunt u het beste een deodoriserende shampoo nemen om een eventuele onaangename geur te neutraliseren. De best ruikende hondenshampoo elimineert niet alleen onaangename hondengeuren, maar laat uw hond ook achter met een lekkere geur die niet overweldigend is.
  • Glans en klitten: Als uw hond een doffe en glansloze vacht en huid heeft, moet u zoeken naar een shampoo met vitaminen, eiwitten en mineralen om de gezonde glans te voeden en te herstellen. Ook als de vacht van uw hond gemakkelijk klit of droog is, kunt u een hondenshampoo en conditioner overwegen om de natuurlijke oliën te hydrateren en aan te vullen, wat helpt bij het ontwarren van hardnekkige klitten en pluizige lokken.
  • Gemak: Om badtijd probleemloos en handiger te maken, kies je een shampoo waarbij de shampoo en conditioner worden gecombineerd of een waterloze shampoo waarmee je je hond gemakkelijk kunt schoonmaken terwijl je onderweg bent. De droogshampoo is ook handig, vooral als uw hond afkerig is van water.

Veel gestelde vragen

Kan ik mensenshampoo gebruiken op een hond?

Nee, het is niet aan te raden om mensenshampoo op een hond te gebruiken. Mensenshampoo is namelijk speciaal samengesteld voor gebruik op menselijke huid en haar. En omdat de menselijke huid een andere pH-waarde heeft dan die van de hond, kan mensenshampoo het evenwicht van de huid van uw hond verstoren. Ook kunnen de ingrediënten van mensenshampoo het natuurlijke vocht en de olie op de huid van uw hond wegspoelen, waardoor deze droog blijft.

Hoe vaak moeten honden worden gewassen?

Hoe vaak honden moeten worden gewassen hangt af van verschillende factoren, waaronder het vachttype van de hond, de gevoeligheid van de huid, huidaandoeningen en hoe snel ze gaan stinken of vuil worden. Als uw hond een gezonde en normale huid en vacht heeft, is één keer per maand wassen voldoende. Te vaak uw hond wassen kan er namelijk toe leiden dat de natuurlijke oliën die hun huid en vacht gezond houden, worden uitgewassen.

Als uw hond echter allergieën, een gevoelige huid of andere huidproblemen heeft, moet hij vaker worden gewassen, bijvoorbeeld één of twee keer per week. Het is echter het beste om uw dierenarts te raadplegen om een badschema op te stellen dat het beste werkt voor de unieke huidbehoeften van uw hond.

Koop een buxibo waterblazer voor uw hond!