Mulac.be
Image default
Woning en Tuin

Attentie inbrekers, wij komen in opstand!

Inbraak, de schrik van menig huisbezitter. Stel je voor dat je op een dag thuiskomt en alles dat je in de loop der jaren hebt verzameld, is in één klap verdwenen. Je tv is van de muur getrokken, je laptop en fototoestel zijn weg. Maar het ergste van alles, de diamanten ring die je van je oma hebt geërfd.

Vreselijk natuurlijk!

Sommige dingen zijn simpelweg niet te vervangen, al ben je nog zo goed verzekerd. Of wie kent er niet de horrorverhalen van mensen die een inbraak actief meemaken. Voor sommige indringers is het geen bezwaar dat je gezinnetje en jij gewoon boven liggen te slapen. Een nachtmerrie natuurlijk. Thuis willen we ons allemaal veilig voelen.

Maak je woning inbraak-proof

Gelukkig is er tegenwoordig een breed scala aan mogelijkheden om je huis te beschermen tegen deze ongenode gasten. Investeren in een veilige woning lijkt dan ook een wijs besluit. Wat kun je hiervoor doen? Is het per sé nodig om te investeren in een duur alarmsysteem? Eigenlijk is geen enkel bedrag te hoog voor een veilige thuisbasis. Er zijn echter gelukkig relatief voordelige manieren om de kans op een (succesvolle) inbraak drastisch terug te dringen.

Waar kan ik het beste mee beginnen?

De meest voor de hand liggende is misschien wel een beter slot. Het laatste dat je wil is dat iemand met kwade bedoelingen, met een schroevendraaiertje of een haakje je slot forceert. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een slot met een veiligheidscilinder. Dit slot is gewapend met stalen pinnen, in tegenstelling tot de meeste reguliere sloten die gebruik maken van koperen pinnen.

Naast deze pinnen is er een stalen balk aangebracht om het slot te verstevigen. Het is voor inbrekers niet mogelijk om hier zomaar doorheen te boren. Deze sloten zijn een absolute must, en online te koop alsook beschikbaar via de meeste grote leveranciers.