Mulac.be
Image default
MKB

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

Tabouret of Kapperskruk

Tabouret Benelux is een online leverancier van verschillende krukken zoals tabourets en kapperskrukken. Deze producten worden op internet onder veel verschillende namen aangeboden en dit zorgt voor de nodige verwarring bij geïnteresseerden van deze krukken. Hierbij de meest voorkomende andere benamingen; taboeret, stahulp, rolkruk, kappersfiets, zadelzit, ponyseat, zadelkruk, werkkruk en schoolkruk. Om het één en ander te verduidelijken zetten we de belangrijkste krukken voor u op een rijtje.

Kruk

Een kruk is de meest bekende en een soort verzamelnaam voor de meest uiteenlopende kleine zitmeubelen. De kruk heeft veelal vier vaste poten en is vaak niet in hoogte verstelbaar. De zitting tref je in veel uiteenlopende vormen aan maar een rond model is toch wel het meest voorkomend. Een kruk is meestal van hout of kunststof al zijn er ook krukken met een metalen base. Dit zitmeubel is uitstekend geschikt om te gebruiken bij werkzaamheden waar u geen mobiliteit nodig heeft en op één plek blijft. Veel gehoord nadeel is dat de meeste krukken een oncomfortabele zitting hebben en niet in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor is een kruk minder geschikt om langdurig gebruik van te maken.

Tabouret

De tabouret is ook in veel verschillende modellen verkrijgbaar maar verschilt in een aantal opzichten wezenlijk van een kruk. Om te beginnen wordt de base van een tabouret gevormd door een stabiele vijfpoot. Deze kan uitgevoerd zijn in verchroomd metaal, aluminium of kunststof. Bij gespecialiseerde leveranciers kun je het voetkruis laten uitvoeren met glijdoppen als je de tabouret op één en dezelfde plek gebruikt of soepel lopende wieltjes als u zich wilt kunnen verplaatsen tijdens uw activiteiten. Naast dit belangrijke voordeel ten opzichte van de gewone kruk kun je een tabouret dankzij zijn gasveer in hoogte verstellen en op de juiste zithoogte werken. Zeer belangrijk als u wat langer gebruik maakt van de tabouret. Een goede tabouret is uitgerust met een comfortabele meestal ronde zitting. Kijk vooral of de foamlaag dik genoeg en niet te slap is. De meest voorkomende bekleding is kunstleer. Dit gaat lang mee en is eenvoudig schoon te maken.

Kapperskruk

Kapperskrukken hebben net zoals de tabourets een vijfpoots voetkruis met glijdoppen of geluidsarme wieltjes. Ook een kapperskruk is dankzij een gasveer traploos in hoogte verstelbaar. De kapperskruk vertoont dus grote gelijkenissen met de tabouret maar verschilt op één essentieel punt, namelijk de zitting. Een kapperkruk is namelijk uitgerust met een zogenaamde zadelzitting. Deze ergonomisch gevormde zitting zorgt voor een natuurlijke en gezonde zithouding en voorkomt afknelling van de bovenbenen. Een kapperskruk wordt dan ook veelvuldig door fysiotherapeuten aanbevolen aan mensen met beginnende rugklachten of aan diegene die voor hun werkzaamheden langdurig in een zelfde houding moeten staan. Een kapperskruk wordt dan ook intensief gebruikt door kappers, schoonheidsspecialisten, verplegend personeel en leerkrachten.

Tabouret Benelux

Net zoals bij bijna alle producten is de markt van de krukken overvol en kunt u kiezen uit veel aanbieders. Voor een optimaal zitplezier is het echter aan te raden om een tabouret of kapperskruk te kopen bij een ervaren specialist die u vrijblijvend kan adviseren over het juiste model voor u.

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar

www.tabouretbenelux.com

Telefoon: 033-7850399

http://www.tabouretbenelux.com/