Mulac.be
Image default
Woning en Tuin

Rookkanaal aanleggen kosten

De aanleg van een rookkanaal hoeft niet per se heel duur te zijn, dat hangt heel erg af van de situatie. Het is een beetje dezelfde vraag als hoe duur een huis is. Er is met geen mogelijkheid een eenduidig antwoord op te geven. Hieronder krijgt u kort inzicht in de factoren die prijs van de aanleg van een rookkanaal beïnvloeden. Een ding is zeker, u kunt tijdens het rookkanaal aanleggen kosten besparen door het zelf te monteren. Bij HGB-Trading hebben we daar rekening mee gehouden. Al onze rookkanaal elementen zijn makkelijk zelf te monteren. Zelfs zonder gereedschap, vanwege een bajonetsluiting of krimpfolie.

 

Rookkanaal aanleggen kosten belangrijkste factor

Het belangrijkste prijsverschil in de aanleg van een rookkanaal zit ‘m in de huidige situatie. Als er een schoorsteen is met een rookkanaal, dat voldoet aan de veiligheidseisen en in goede conditie is, bent u maximaal rond de €600 kwijt als u het rookkanaal laat monteren door vakmensen. Is er echter geen goed rookkanaal aanwezig of zelfs helemaal geen schoorsteen, dan kunt u zich voorstellen dat het vele malen duurder uitvalt. Ook als er veel breekwerk en nieuwe muren aan te pas moeten komen brengt dit extra kosten met zich mee. Al met al kan dit dus oplopen tot duizenden euro’s.

 

Rookkanaal aanleggen kosten offerte

Andere prijsverschillen kunnen ontstaan door de soort rookkanaal die nodig is. Een gaskachel of een lucht aan- en afvoer voor een open haard hebben allebei een ander soort rookkanaal nodig. Natuurlijk speelt ook mee hoe lang het rookkanaal moet worden en hoeveel bochten er nodig zijn. Als het rookkanaal een grotere diameter heeft, wordt het ook duurder. Het maakt ook uit of een rookkanaal dubbelwandig of enkelwandig is en van welk materiaal het gemaakt is. Als er gebroken moet worden om het aan te leggen, levert een houten vloer met gipsen wanden vanzelfsprekend een heel ander kostenplaatje op dan vloeren en muren van gewapend beton. Zo zijn er vele factoren die de prijs bepalen. Dus als u precies van tevoren wilt weten hoeveel u kwijt zult zijn, is het verstandig om een offerte op te laten maken door een vakman. Als u contact opneemt met ons komt er een specialist bij u thuis, die voor u de beste en goedkoopste oplossing berekent.

 

Rookkanaal aanleggen kosten besparen

Ontegenzeggelijk kunt u op de prijs besparen als u het een en ander zelf doet. Als er al een rookkanaal aanwezig is en u alleen de kachel erop aan hoeft te sluiten, dan kan dat met de elementen van HGB-Trading vrij eenvoudig, zelfs zonder gereedschap. Als de situatie gecompliceerder ligt, moet u toch wel enig verstand van zaken hebben. Al zijn de rookkanalen van Warmfire®, die wij verkopen, nog zo veilig, hoogwaardig en duurzaam; als het rookkanaal verkeerd is aangelegd kunnen er alsnog zeer gevaarlijke situaties ontstaan, zoals een uitslaande schoorsteenbrand of vergiftiging door gassen of rook. Als u dus zelf aan slag wilt om uw rookkanaal aan te leggen om kosten te besparen, moet u er wel zeker van zijn dat u bijvoorbeeld weet dat een rookkanaal moet functioneren in onderdruk, in welke volgorde het kanaal moet worden opgebouwd en hoe de aansluiting van de elementen precies goed afgedicht kan worden. Daarnaast moet alles voordoen aan de nationale bouwvoorschriften volgens de NEN-norm. Alleen zo bent u zeker van een goed en veilig rookkanaal.

 

Meer informatie over rookkanaal aanleggen kosten

Onze vakmensen met jarenlange ervaring weten precies waar u bij zo’n project tegenaan kunt lopen en wat de beste en goedkoopste oplossing is. U kunt altijd bij ons terecht voor een vrijblijvende offerte.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp