Mulac.be
Image default
Meubels

Meubels die jouw interieur niet kan missen

Als je je woning opnieuw gaat inrichten, zijn er natuurlijk veel verschillende soorten meubels de niet kunnen ontbreken in je interieur. Sommige soorten meubels liggen erg voor de hand zoals een fijne bank om te zitten, een gezellige eettafel met bijpassende eettafel stoelen en natuurlijk voldoende kastruimte om al je spullen in kwijt te kunnen. Ook lampen, een leuk kleed en een dressoir mogen in je gezellige inrichting natuurlijk niet ontbreken. Kijk zeker ook eens naar een mooie relax sta op stoel om je nieuwe interieur helemaal mee af te maken. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren dus er is er altijd wel één past die precies past bij jou smaak en bij de rest van de meubels van je nieuwe interieur.

Welke stijl meubels kies je?

Als je eenheid, sfeer en ook warmte binnen je nieuwe interieur wilt creëren, is het aan te raden om je meubels binnen een bepaalde stijl of binnen een bepaald kleurenpalet te kiezen. Laat de kleur van je relaxzetel matchen met de kleur van je bank of met de kleur van een mooi vloerkleed. Je zal zien dat er dan een mooie rustige sfeer ontstaat. Je kunt natuurlijk ook kiezen al je meubels in één bepaalde stijl te kiezen zoals bijvoorbeeld een industriële woonstijl, een romantische woonstijl of een klassieke woonstijl. Als je, ter inspiratie, online naar meubels zoekt binnen een bepaalde stijl, zul je al snel worden doorverwezen naar allerlei winkels die meubels in deze stijl verkopen. 

De kosten van je meubels

Het aanschaffen van meubels kun je zo duur maken als je zelf maar wil. Soms zijn de goedkoopste meubels echter niet het meest duurzaam. Het materiaal gaat snel kapot, of wordt minder mooi of de kleur van de meubels vervaagt snel. Kijk dus altijd goed naar de kwaliteit van de materialen van de meubels en overweeg of iets duurder materiaal niet veel langer meegaat zodat je uiteindelijk goedkoper uit bent. Ook is het aantrekkelijk om te kiezen voor meubels die hip en trendy zijn. Je loopt dan echter het risico dat je er snel op uitgekeken bent en dat je weer opnieuw in meubels moet gaan investeren. Kies daarom vooral voor een stijl die jij zelf mooi vindt en waarvan je weet dat dit niet binnen een jaar gaat veranderen. 

Vintage meubels

Je kunt er ook voor kiezen om tweedehandse of vintage meubels te kopen. Dit is niet alleen duurzaam en daardoor goed voor het milieu maar je kunt ook een prachtige interieur samenstelling creëren met vintage meubels. Je kunt op verschillende vintage markten of in de kringloopwinkels prachtige vintage meubelen kopen voor een kleine prijs. Ook kun je tegenwoordig online de prachtigste vintage schatten vinden bijvoorbeeld op marktplaats. Via verschillende site kun je je interieur als vast bij elkaar zetten in ontwerpen zodat je alvast kunt zien hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal komen te zien. Een ander groot voordeel van vintage meubels is dat het sowieso altijd unieke items zijn die niemand anders heeft. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de buren of kennissen of vrienden toevallig exact dezelfde eettafel, kast als jij hebben aangeschaft.