Mulac.be
Image default
Woning en Tuin

Het begin van de Jacuzzi

Iedereen heeft er weleens van gehoord en sommigen hebben er ook al in mogen zitten: De Jacuzzi.  Dit wellnessproduct wordt omschreven als een verwarmd bad waar middels lucht bellen in worden gevormd. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van waterstralen en luchtbellen om een gevoel van welbehagen te creëren. Een Jacuzzi is een verwarmd bad waar waterstralen en luchtbubbels zorgen voor ultieme ontspanning. In de volksmond is dit bad ook wel bekend onder de namen bubbelbad of spa.

Het woord of beter gezegd de naam Jacuzzi is afkomstig van de achternaam van twee Italiaanse/Amerikaanse broers.  Zij richten in 1915 de een onderneming op onder de naam Jacuzzi Brothers. Het bedrijf richtte zich in de loop van de tijd op de agrarische sector. Tien jaar na de oprichting van hun bedrijf ontwikkelden de broers een nieuw product op het gebied van waterpompen. Deze pomp maakte het mogelijk om water uit de grond te onttrekken. Na deze unieke pomp uitvinding volgde al snel een vervolg uitvinding, speciaal bedoeld voor de zieke zoon van één van de broers.

De zoon van één van de broers had erg last van reuma. Om zijn pijn te verlichten ging zijn vader op zoek naar een pomp die hydrotherapie mogelijk maakte. Na diverse verbeteringen aan de uitgevonden pomp werd deze in een bad geïntegreerd. Deze uitvinding geldt als het beginsel van wat wij hedendaags een bubbelbad noemen. Niet veel later kwam er een model met een ingebouwde verwarming en filters. Dit model bad werd in de 80-er uitgebracht in diverse modellen. Tegenwoordig zijn er tal van dealers en verschillende merken van Jacuzzi’s, maar de gebroeders Jacuzzi zijn nog steeds dé bron van dit unieke wellness product voor jong en oud!

https://www.sunspabenelux.nl