Kinderen vermaken zich de hele dag in het pannenkoekenhuis in Brabant

Uw wilt voor uw zoon of dochter een kinderfeestje organiseren met leeftijdsgenootjes, voor de verjaardag van uw kind. Neem de kinderen mee naar het pannenkoekenhuis in Brabant, waar ze lekker kunnen spelen in de grote speeltuin bij Hèt Pannekoeckershuys. Hier kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken en sluiten ze de dag af met een heerlijke pannenkoek. Er zijn zelfs verschillende actieve feestjes mogelijk. Zo kunnen de kinderen gaan knutselen, golfen, steppen, bakken of zelfs een dj-workshop volgen. Ook kunt u kiezen voor een themafeestje. De kinderen zullen zich ongetwijfeld goed vermaken op dit gezellige kinderfeestje bij een leuk pannenkoekenhuis in Brabant.

Uit eten met de kinderen in een pannenkoekenhuis in Brabant

U vindt het moeilijk om elke keer weer te verzinnen waar u moet gaan eten met uw hele gezin na een dagje uit. U wilt een plek die kindvriendelijk is. Het is dan ook een verstandige keuze om ze mee te nemen naar een pannenkoekenhuis in Brabant speciaal voor kinderen. In de zomer kunnen kinderen dan lekker buiten spelen, bijvoorbeeld op trampolines of schommels. Als het wat slechter weer is, is er vaak ook binnen nog genoeg te doen in een gezellig pannenkoekenhuis in Brabant. Bovendien hoeft u zeker niet bang te zijn dat ze het eten niet lekker zullen vinden. De meeste pannenkoekenhuizen hebben speciale menu’s voor kinderen en serveren pannenkoeken in de meest fantastische vormen en met veel lekkers erop. 

Verantwoord en duurzaam uit eten in een pannenkoekenhuis in Brabant

Als u eet bij het pannenkoekenhuis in Brabant bent u verzekerd van heerlijk eten. Daarnaast is het eten verantwoord en duurzaam. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er alleen biologisch geteelde koffie wordt geschonken of dat de vleeswaren afkomstig zijn van een vleesleverancier met het milieukeurmerk. Als u kiest voor het juiste pannenkoekenhuis in Brabant bent u er zeker van dat u niet alleen lekkere pannenkoeken krijgt, maar ook pannenkoeken die zijn gemaakt met verantwoorde en duurzame producten. Helemaal ideaal is het als ook nog eens rekening wordt gehouden met eventuele allergieën, bijvoorbeeld een gluten intolerantie. Zo kunt u met een gerust hart genieten van uw pannenkoek.

Olijfolie Manolakis is niet aleen gezond, maar heerlijk om in te bakken, warme en koude gerechten.

Olijfolie Manolakis is van de allerbeste grandcru kwaliteit en komt van Kreta. Olijfolie puur en aangenaam om in te bakken en alle warme en koude lunches.

Historische gebeurtenissen
over olijfolie uit Kreta

Niemand weet zeker waar de olijfboom het eerst verscheen. Tijdens de Minoïsche civilisatie wordt al aangifte gemaakt van de teelt van olijven.Oude filosofen, artsen en historici verwijzen naar de talrijke welzijn en huidverzorgings- toepassingen van olijfolie. Het is geen wonder dat Hippocrates verwijst naar olijfolie als de Grote Therapie. Homerus noemde olijfolie vloeibaar goud, omdat de meeste oude Grieken leefden van de verbouw van de boom en de vele toepassingen van de olijven. Bewijs vinden we in de literatuur over het oude Griekenland.Het blijkt dat olijfolie niet alleen op grote schaal werd gebruikt door atleten die olijfolie gebruikten om hun pijnlijke spieren te masseren en om het vochtniveau in hun huid op peil te houden, maar olijfolie werd ook gebruikt door vrouwen om de hydraterende en de verzorgende eigenschappen.Opgravingen in verschillende Griekse steden hebben aangetoond dat de bewaarde aromaten in olijfolie werden gebruikt in diverse schoonheidsbehandelingen.De rotsachtige aarde en het droge klimaat van Griekenland is in het voordeel van de olijfboom. Vanwege de grote en langdurige olijfboom teelt, is het uitgegroeid tot een pijler van de Griekse samenleving. Olijfbomen hebben een sterke natuurlijke weerstand tegen strenge winters en hete zomers ondanks de omstandigheden waarin ze groeien! Olijfbomen gedijen en bloeien lang en dragen de olijf die geweldige voordelen heeft. Olijfolie is zo gewijd dat mensen die werden betrapt bij het beschadigen van een olijfboom zeer zwaar werden gestraft .

De beste olijfolie en olijven worden nog steeds traditioneel geplukt om de beste kwaliteit te garanderen.De olijfboomgaarden van Manolakis zijn al van generatie op generatie in dezelfde familie. Door deze lange ervaring en kennis weet Stavros dat je olijven pas gaat plukken bij een bepaalde rijpheid om zo de volle aroma uit de olijf te kunnen persen. Olijven komen van bomen die wel 500 jaar oud zijn. De pluk gaat aloud met een hark, juist om te voorkomen dat de olijven beurs kunnen worden, wat weer kan leiden tot een mindere kwaliteit olijfolie. Onze olijven worden met liefde en respect geplukt en bewerkt. Met onze trots en passie maken we daardoor een van de beste olijfolie in de wereld. We zorgen dat traditie ook in de 21st eeuw met de modernste technieken vermengd worden en we heel de wereld kunnen laten genieten van onze olijfolie.We hebben bewust gekozen voor een botteling in traditionele flessen, maar ook in moderne blikken, waardoor niet alleen de fles er bijzonder aantrekkelijk uitziet, maar ook de houdbaarheid en daarmee de waardevolle ingrediënten maximaal bewaard blijven. Het tin weerkaatst de warmte en zonlicht en zo kan de olijfolie ook nooit te vurig worden. Het is belangrijk dat de temperatuur <28 C is voor de beste olijfolie.We zijn eeuwenlang bezet geweest door Turken, Egyptenaren, Engelsen, Duitsers, maar wij hebben altijd onze onafhankelijkheid en eigen tradities weten te behouden en die trots en onverzettelijkheid proef je in onze olijfolie.

Traditioneel komt de beste olijfolie uit Griekenland.

Dat de beste olijfolie ter wereld uit Griekenland komt dat weten we natuurlijk al. Op heel veel plaatsen in Griekenland maakt men vaak kleinschalig geweldige olijfolie.We spraken Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina uit Episkopi in het departement Rethymnon op het eiland Kreta over hun traditioneel geoogste olijven en de productie van olijfolie en de vele internationale prijzen die ze hebben gewonnen. Een zacht, natuurlijk en gezond product en eigenlijk overal in en voor te gebruiken, maar hoe herken je nou een goede olijfolie?Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina willen alleen zeer hoogwaardige kwaliteit olijfolie produceren afkomstig uit de regio’s Episkopi in het westen van Kreta. We werken samen met 800 boeren in deze regio en zij brengen hun olijven naar onze “state of art” olijfpers. De olijven worden geperst onder lage temperaturen en zonder toevoeging van water. Zo krijg je een uitstekende aroma en perfecte smaak van de olijfolie vol met gezonde antioxidanten.Het is een bewerkelijk proces en vergt maximale inzet en aandachtigheid van iedereen, maar we zijn gedreven door het eindresultaat: een olijfolie welke internationale wedstrijden wint en fans over de hele wereld heeft.

Olijfolie uit Kreta Bestellen

In onze webwinkel koop je online biologische topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta.Deze topkwaliteit is puur en zacht voor warme en koude gerechten, de allerbeste olijfolie om in te bakken, salades, gewoon dippen met een stukje brood en zelfs in desert te gebruiken. Kijk ook eens bij onze recepten met olijfolie.Onze exclusieve kerstpakketten vanaf €21.95 met handgemaakte olijfkannetje en olijfschaaltje.Al onze aanbiedingen en bestellingen boven €25,- worden gratis bezorgd in heel Nederland! Leuk om cadeau te geven en te krijgen en altijd verpakt in onze geschenkverpakking voor elke gelegenheid!De allerbeste olijfolie is gemaakt van de Koroneiki olijf en komt uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta en is exclusief in Nederland te koop bij Olijfolie Manolakis. Proef de trots en vurigheid van Kreta thuis of in restaurants waar onze olijfolie op de kaart staat!

Waar kun je extra vierge olijfolie het beste voor gebruiken?

Hoge kwaliteit extra vierge, ook wel extra virgin, olijfolie kun je het beste gebruiken voor alle gerechten. Kretenzers gebruiken jaarlijks 32 liter, de hoogste verbruik ter wereld, en staan wereldwijd bekend om hun lange levens. Hier op Kreta worden de mensen het oudste van Europa. We gebruiken het in salades, bij het klaarmaken, met het bakken, gewoon zo direct op brood en zelfs in onze desserts.Olijfolie is rijk aan antioxidanten en blijft erg constant bij verhitting als met frituren; hoewel mensen vaak denken van niet. Met dezelfde olijfolie kun je zelfs meer dan één keer frituren. Patat absorbeert 40% van de olie als het wordt gefrituurd. Wil je dus 40% gezonde olijfolie consumeren of 40% van een andere soort minder gezonde olie?De zuurgraad is de basis norm om de kwaliteit van de olie te evalueren. Een olijfolie met een lage zuurgraad (minder dan 0,8%) betekent dat deze is gemaakt met behulp van gecontroleerde voorwaarden. Echter is niet de zuurgraad maar de smaak en aroma het belangrijkste.Een lage kwaliteit olijfolie kan nog steeds een lage zuurgraad hebben, zelfs minder dan 0,3%. De smaak en de aroma vertellen de waarheid of de olie is gemaakt bij een lage temperatuur of de olijven op dezelfde dag van persing bij de olijfpers zijn gebracht enz. Consumenten moeten dus zoeken naar een olie met een fruitig aroma en een beetje kruidige smaak. Dit is de beste en gezondste olijfolie.

Olijfolie Manolakis is bijzonder gezond en ook nog eens heerlijk.

Arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen (CHA) ontstaan door een combinatie van diverse factoren, waarvan er vele te beïnvloeden zijn. Voeding, in het bijzonder de inname van vetten, is nauw verbonden met de ontwikkeling van CHA. De West- en Noord-Europese voeding is doorgaans rijk aan verzadigde vetzuren (VVZ) wat sterk gecorreleerd is met een hoog ziekte- en sterftecijfer in dit gebied ten gevolge van CHA. Dit in tegenstelling tot de Mediterrane landen, waar mensen een traditionele mediterrane voeding gebruiken waarbij de meeste voedingsvetten van olijfolie afkomstig zijn, en waar het ziektecijfer ten gevolge van CHA laag is.Er zijn meer en meer bewijzen dat olijfolie een belangrijke rol speelt bij de preventie van CHA. Dit is toe te schrijven aan de heilzame werking van olijfolie op vetmetabolisme (voor meer details, zie de factsheet ‘de invloed van olijfolie op het vetmetabolisme’), op de bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen.

Andreas van Beek

http://www.olijfolie-manolakis.nl

rijst gerechten

Als je naar mijn website www.risottomaken.nl naar het tabblad film gaat, is daar een filmpje te
zien over het maken van de echte Risotto uit Milaan. De beste risottorijst wordt verbouwd in
de Povlakte, omdat de grond daar uitzonderlijk geschikt is om rijst te verbouwen. Riso is
Italiaans voor rijst. Voor risotto recepten wordt eigenlijk altijd rondkorrelige rijst gebruikt. Er
bestaan verschillende soorten, maar voor een risotto recepten raad ik Arborio of Carnaroli rijst
aan. Dit zijn Italiaanse rijstsoorten met een grote ronde korrel. Deze rijst bevat veel zetmeel
en is daarom zeer geschikt voor het maken van risotto. De korrels nemen véél vocht op zonder
dat ze te zacht worden. Een goed gemaakte risotto alle Milanese is een van mijn
lievelingsgerechten met rijst. Maar er zijn andere mogelijkheden zoals Risotto al Limone
(citroen). Fruit 1 gesnipperde ui in een pan met wat olijfolie en voeg dan 400 gram risottorijst
(Arborio) toe. De rijst even laten bakken, daarna een scheutje van 500 ml groentebouillon
toevoegen, roeren en de bouillon laten opnemen door de rijst. Dit herhalen tot de rijst gaar is
en alle bouillon heeft opgenomen. Voeg zout toe naar smaak, voeg 2 eidooiers, 100 ml melk
en 50 gr parmezaanse kaas toe, goed roeren. Voeg het sap van 1 citroen toe. Rasp de schil
van deze citroen en voeg het toe. Garneer met een schijfje van de andere citroen. Voor een
goede risotto moet je constant roeren, wie hier niet van houdt moet de volgende methode
toepassen voor bijvoorbeeld een Risotto con Funghi (paddestoelen). Zet de oven op 175
graden. Week 15 gr gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) in 150 cc heet water. Zeef en giet
het weekvocht bij 850 cc bouillon. Snipper 1 ui en 1 teen knoflook en fruit die in wat boter in
een pan die ook in de oven kan. Gietijzer, bijvoorbeeld. Doe 300 gr risottorijst bij de ui en
schep het om op hoog vuur. Doe 150 cc witte wijn of vermouth bianco erbij en roer goed. Dan
in één keer alle bouillon erbij, en zout en peper. Breng aan de kook en zet de pan zonder
deksel tien minuten in de oven. Bak in die tijd 200 gr verse paddestoelenmelange en de
geweekte porcini. Doe een handvol gesnipperde platte peterselie erbij en proef op zout. Roer
dit mengsel na die 10 minuten door de rijst en roer het nog eens om, en zet het nog een
kwartiertje terug in de oven. Dan gaan boter en de parmezaan erdoorheen en begint het echt
op risotto te lijken. Proef nogmaals op zout en peper, schep het op de borden en giet er (als je
er van houd) wat truffelolie overheen. Verwennerij! En dat zonder oeverloos geroer!

http://www.risottomaken.nl/