Mulac.be
Image default
Auto

Een auto importeren makkelijk & goedkoop

Het importeren van auto’s wordt steeds makkelijker en goedkoper. En waarom zou u dan niet eens de mogelijkheden bekijken voor uzelf? Want door het importeren van uw auto kunt u veel geld besparen. Ook kunt u als echte autoliefhebber beslag leggen op modellen die in Nederland (nog) niet verkrijgbaar zijn. Met een exclusief zelf ingevoerd model zult u ongetwijfeld veel bekijks trekken! Voor u met een geïmporteerde auto kan gaan rijden moeten er echter nog wel wat dingen gebeuren.

De start

Om te beginnen dient u er rekening mee te houden dat niet in alle landen dezelfde eisen aan een auto worden gesteld. Om te controleren of uw ingevoerde auto wel aan de Nederlandse eisen voldoet moet u hem aanbieden bij het RDW. Hier zullen ze hem uitgebreid doorlichten om te zien of hij aan alle voorwaarden voor een veilig voertuig voldoet. Als dit het geval is kunt u heffingen en belastingen gaan betalen. Allereerst zoals gebruikelijk bij het invoeren van producten de invoerheffing. Daarnaast ontkomt ook deze nieuwe bolide natuurlijk niet aan de motorrijtuigenbelasting, BPM en BTW.

BPM & BTW

Wilt u nu alvast weten hoe hoog de BPM uit zal vallen? Dan kunt u die eenvoudig laten berekenen op een hoop sites. Na de belastingen te hebben geregeld kunt u een kentekenbewijs aan gaan vragen. Met dit kentekenbewijs kan u dan een kentekenplaat laten maken waarna uw auto bijna de weg op mag. Dit laten maken van een kentekenplaat moet u wel door een erkende fabrikant laten doe anders is het nummerbord niet geldig. Wanneer ook het nummerbord is geregeld hoeft alleen het verzekeren van de auto nog te gebeuren. Dit is echter wel belangrijk omdat het verplicht is maar u ook redelijk veel keuzevrijheid hebt. U kunt bijvoorbeeld voor een gewone standaard WA-verzekering kiezen maar ook een zeer uitgebreide all-risk behoort tot de mogelijkheden. Zeker voor een dure mooie import auto is een all-risk wel aan te raden omdat krasjes al snel flink in de papieren kunnen lopen. Alles bij elkaar is het zelf importeren van een auto dus helemaal niet zo’n gedoe als u aanvankelijk dacht. We hopen u met deze uitleg te hebben geholpen en wensen u veel plezier met uw import auto!

BPM-berekenen.nl >>

http://www.importautos.nl/auto-invoer-werkwijze/