Mulac.be
Image default
Beauty en verzorging

De vlecht die op een waterval lijkt..

Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt de waterval vlecht op een waterval. De vlecht ziet er in eerste oogopslag best moeilijk uit maar dit valt reuze mee. Na een aantal keer oefenen zul je zien dat het steeds makkelijker gaat. De waterval vlecht ziet er erg sierlijk uit en kan voor allerlei gelegenheden worden gebruikt. De vlecht is momenteel erg hip en wordt ook veel gebruikt op de catwalk. Ook zien we de waterval vlecht regelmatig terug in diverse magazines. De vlecht is dan ook populair bij jong en oud.

Voordat je gaat beginnen met de waterval vlecht is het belangrijk dat je de basis goed onder de knie hebt. Bij de normale vlecht verdeel je het haar in 3 gelijke plukken. Telkens sla je de buitenste pluk om de middelste pluk heen (van rechts naar links) totdat je aan het eind van de vlecht bent. De Franse invlecht gaat iets verder. De Franse invlecht is hetzelfde als de normale vlecht alleen wordt deze op het hoofd gevlochten. Je begint met 3 gelijk plukken boven op het hoofd en neemt telkens een nieuwe pluk haar mee. Zo lijkt het alsof de vlecht op het hoofd is gevlochten. Bij de waterval vlecht doe je eigenlijk hetzelfde als bij de Franse invlecht alleen vlecht je van de ene kant naar de andere kant van het hoofd. Hierbij begin je telkens boven het oor. Het enige verschil met de Franse invlecht is dat je telkens een plukje laat vallen waardoor de vlecht een waterval effect krijgt.

Het is ook erg hip om het overgebleven haar wat naar beneden hangt te voorzien van krullen. Nadat je klaar bent met vlechten kun je de rest van het haar in de krul zetten. Gebruik een spray om de krullen er extra lang in te houden. Op het internet zijn diverse voorbeeld filmpjes te vinden. Succes!

http://haarinvlechten.com/