Mulac.be
Image default
Sport

De Stand in de Jupiler Pro League na Elf Speelronden

De Jupiler Pro League is de hoogste divisie van het Belgische voetbal. Na elf speelronden staat Club Brugge bovenaan de ranglijst met acht punten voorsprong op Anderlecht. Club Brugge lijkt dit seizoen af te stevenen op een zesde landstitel op rij. 

 

KRC Genk op de tweede plaats

KRC Genk volgt Club Brugge op de tweede plaats met 35 punten. Daarna volgt Anderlecht met 27 punten, Standard met 24 punten en RSC Anderlecht met 23 punten. De top zes wordt gecompleteerd door Waasland-Beveren en KV Mechelen met 22 punten elk. 

 

Voorbeschouwing twaalfde speelronde

 

In de twaalfde speelronde staan een aantal interessante wedstrijden op het programma. KRC Genk neemt het op tegen Standard, waardoor de stand bovenaan de ranglijst nog verder kan verschuiven. Ook KV Mechelen speelt tegen Anderlecht. Een goed resultaat voor KV Mechelen zou de degradatiekandidaat in staat stellen om verder afstand te nemen van de onderste plekken. Het lijkt er echter op dat ze voor die positie moeten vechten. 

 

Eindconclusie

 

Na elf speelronden zijn er nog steeds veel onzekerheden over de uiteindelijke uitkomst van de Jupiler Pro League. De transferwindow is weer open en er zijn dus volop transfers aan de gang. Volg dan ook het transfernieuws op de voet. Club Brugge heeft de beste kaarten, maar KRC Genk, Anderlecht en Standard hebben nog steeds een goede kans om de titelstrijd te winnen. In de komende speelronden zal er meer duidelijkheid komen over de stand van de Jupiler Pro League. Als je op de hoogte wilt blijven voor wat komen gaat, blijf dan op de hoogte.