Mulac.be
Image default
Bedrijven

Binnenkort een huis renoveren? Hier moet je op letten!

Een huis kopen is een grote stap en niet iets dat je zomaar gaat doen. Je hebt goed nagedacht en wellicht is een renovatie van je huidige huis een beter idee dan een compleet nieuw huis te kopen. Je hebt dus besloten om je huis te gaan renoveren, gefeliciteerd! Helaas klinkt het wel iets makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Weet jij waar je op moet letten bij een woningrenovatie? In deze blog bespreken we een aantal belangrijke aandachtspunten.

 

Drukke agenda

Ga je een woning renoveren, dan moet je aan veel dingen denken. Allereerst moet je bedenken wat je wilt renoveren. Welke kamer in huis heeft een opknapbeurt nodig? Of welke kamer voldoet simpelweg niet aan jouw eisen? Vervolgens moet je kijken of je dingen zelf kunt renoveren, of dat je bijvoorbeeld een aannemer nodig hebt. Last but not least, je moet aan het budget denken. Heb je genoeg gespaard om de volledige renovatie te betalen? En zo niet, wat dan? Je kan ervoor kiezen om een lening af te sluiten voor de renovatie. Maar ook hier moet je goed over nadenken.

 

Overleggen met je partner

Als je een partner hebt heeft hij of zij logischerwijs ook iets te zeggen over de renovatie. Wees kritisch en stel elkaar vragen. Willen jullie in de toekomst kinderen? Zo ja, is het huis er groot genoeg voor? Hoelang zijn we van plan hier te wonen? Hoe ziet onze toekomst eruit wat betreft werk? En misschien wel de belangrijkste: kunnen wij het überhaupt betalen? Vooral die laatste vraag is er een om rekening mee te houden. Hebben jullie zelf gespaard of moeten jullie misschien een lening simulatie doen om erachter te komen hoeveel jullie eventueel kunnen lenen? Een lening simulatie kun je vaak vrijblijvend doen op verschillende websites.

 

Geld is gewoon heel erg belangrijk in dit soort situaties. Zeker wanneer het gaat om een huis. Een renovatielening is niet niks. Wees daarom altijd goed voorbereid.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

 

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/